Info animatoren

Vrijwilligers, de volwassen versie van goede feeën

Anoniem, animator op Belspeelse

Droom je er altijd al van om animator te worden op een speelplein? Dan Vind je hier alle info die je moet weten als (toekomstige) animator bij Belspeelse! Niet gevonden wat je zoekt, neem dan zeker contact met ons op!

Animator zijn, wat houdt dat nu eigenlijk in?
Animator zijn, wat houdt dat nu eigenlijk in?

Animator zijn is een ruim begrip. Je steekt samen met andere animatoren activiteiten in elkaar. Gedurende het jaar doe je ook samen met de mede-animatoren  leuke activiteiten, bijeenkomsten,....

Welke voorwaarden zijn er om animator te worden?
Welke voorwaarden zijn er om animator te worden?
  • Je bent minstens 16 of je wordt nog 16 dit werkingsjaar
  • Je bent knotsgek en hebt gekke ideeën
  • Je houdt van kinderen en spelen
  • Je hebt verantwoordelijkheidszin
  • Je bent een teamspeler
  • Je hebt zin in een geweldige zomer
  • Je houdt van snacken heel de dag door
  • .....

Zoals je ziet zijn er dus geen speciale voorwaarden aan verbonden. Het belangrijkste is dat je met kinderen kan of wil leren omgaan.

Verdient dat iets?
Verdient dat iets?

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.

Wij bieden je lachende gezichten van al de kindjes aan. Als je aan het einde van de dag alle kinderen moe, maar lachend naar huis ziet gaan, ben je zeker tevreden.

Hoe ziet een dag er voor mij uit?
Hoe ziet een dag er voor mij uit?

Voor animatoren ziet een dag er hetzelfde uit als voor de kinderen, maar met het verschil dat we na de werking nog vergaderen en al plannen voor de volgende dag. Indien we halve dagwerking draaien, verwachten we dat je ook 's morgens aanwezig bent. Dan bereiden we de activiteiten voor, voor die dag. Waar je ook rekening mee moet houden is dat de week voor de volle dagwerking, je de zondag voor de werking vrij moet houden aangezien we dan wel wat belangrijke dingen kunnen plannen.

Moet ik zelf eten voorzien?
Moet ik zelf eten voorzien?

Dat mag, maar is niet noodzakelijk. Je kan ook bij ons blijven eten over de middag voor een kleine bijdrage. Meestal kopen we brood met beleg in de winkel. Reken er maar op dat je stokbrood met préparé in overvloed zal kunnen eten bij ons! 😜

Moet ik elke dag komen?
Moet ik elke dag komen?

Natuurlijk niet! Je kiest zelf welke dagen je komt spelen en welke niet.We gaan voor engagementen op jouw maat. We vragen wel op voorhand welke dagen van de week je aanwezig kan zijn, en welke niet, zodat we indien nodig nog andere animatoren kunnen inzetten.  

Wat tijdens het jaar, als er geen werking is?
Wat tijdens het jaar, als er geen werking is?

Als er geen werking is, komen wij af en toe eens samen. De ene keer om te vergaderen voor de volgende werkingsperiode, de andere keer om zotte dingen samen te doen. We hebben een "pret-fun-animatie-animatorenteam" die gedurende het jaar enkele activiteiten plannen om de groepssfeer te bevorderen. Normaal gaan we ook jaarlijks 1 keer op weekend om nog enkele dingen te plannen, en om ons te amuseren.

Toch nog vragen?
Toch nog vragen?

Als je toch nog vragen hebt die nog niet beantwoord zijn, aarzel dan zeker niet om ons contactformulier in te vullen!